• Maidan Blokları, C Blok No:123 Çankaya/Ankara

Şeker Hastalığı Ameliyatı


Şeker Hastalığı Ameliyatı Ankara

Türkiye’de çok sık bir şekilde rastlanan şeker hastalığı, kilo alımı, beslenme düzensizlikleri, aşırı karbonhidrat tüketimi gibi sebepler nedeniyle ortaya çıkar. Şeker hastalığının ilerlemesi neticesinde birçok farklı farklı hastalık baş gösterir. Bunlar; böbreklerde meydana gelen sorunlar ve görme kayıpları şeklinde daha pek çok hastalık sıralanabilir. Tip 1 ve Tip 2 olarak anılan şeker hastalıklarının birçok tedavi yöntemi uygulanıyorsa olsa bile, kesin çözüm ameliyattır.


Ameliyat genellikle Tip 2 şeker rahatsızlığından muzdarip olan hastalar tarafından tercih ediliyor. Şeker hastalığı ameliyatı Ankara‘da gerçekleştiren Prof.Dr.Gökhan Yağcı, en iyi sonucu alabilmektedir. Yazıyı sonuna kadar okuyarak, başarılı ameliyat sürecini, şeker ameliyatının gerekçelerini anlayabileceksiniz.


Şeker Hastalığı Ameliyatı Ne Demektir?

Şeker hastalığı vücuttaki insülin salgılamasının yeterli derecede yapılamamasıdır. Bu durumda şeker hastalığı, vücuttaki birçok organa ciddi olarak zarar vermeye başlar. Gittikçe yaygınlaşan bu hastalığı önlemek adına, hem dünyada hem de Türkiye’de birçok gelişme yaşanmıştır. Bu gelişmelerden biri, şeker ameliyatının yapılabilir olmasıdır. Yapılan bu operasyonla, vücut yapısı insülini doğru şekilde kullanmaya başlamaktadır. Aynı şekilde ameliyat sonrasında pankreas kendi işlevlerini daha doğru bir biçimde yerine getirebiliyor.


Şeker Hastalıkları Ameliyatına Karar Verme

Tip 2 şeker hastalığına sahip olan kişilerde, şeker depolarına bakmak için çeşitli testler yapılır. Bu testler sonucunda yetersizlik söz konusuysa ameliyat kararı verilir. Fakat şeker oranının çok fazla yüksek olması durumunda, ameliyatın yapılması biraz zor olabilir. Bu tamamen doktor inisiyatifindedir.


Şeker Hastalığı Ameliyatının Uygun Olduğu Kişiler

Şeker hastalığının iki çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan birisi Tip 1 iken diğer Tip 2’dir. Tip 1’de ameliyat söz konusu olamazken, Tip 2’de ameliyat tercih edilebilir. Çünkü Tip’de vücut insülin salgılaması yapar fakat bu miktar azdır. Ancak Tip 1’de durum çok farklıdır. Vücut insülin salgılamasını tamamen bırakmıştır. Dolayısıyla, ameliyatla sorunu çözmek imkansızdır. Bu sebeple uygun kişi seçiminde Tip 2 şeker hastalığı olanlara dikkat edilir.


Elbette Tip 2 hastaları için ameliyat zorunlu bir durum değildir. Normalde de ilk olarak bu hastalıkla mücadele eden hastalar için ilaç tedavisi uygulanır. Fakat ilaç tedavisi yapıldığı bu dönemde, insülin depoları kısa zaman içerisinde boşalır. Depoların boşalmasıyla birlikte şeker hastalığı artık diğer organlara, çevresine zarar vermeye başlar. Bu hastalığın ilerlememesi için devreye şeker ameliyatı girer. Bu sonuçla hastalığın böbrek ve benzeri hiçbir organa zarar vermesi önlenmiş olur.


Tip 1 şeker hastalarının ameliyat olamadığından bahsetmiştir. Yine Tip 2 şeker hastalığı olup, çeşitli nedenlerden dolayı ameliyat olamayacak olanlar da vardır. Peki bunlar kimlerdir?


Geçmiş dönemlerinde kalp krizi yaşamış olan hastaların şeker ameliyatı olamaları mümkün değildir.

Vücut kitle endeksleri 30 ve altında olan hastalar için ameliyattan önce başka tedavi yöntemleri denenir. Sonuç alınmazsa bile ameliyata başvurulması zor olabilir.

Böbrek rahatsızlığı olması durumunda, şeker hastalığı operasyonu ciddi anlamda riskler taşımaktadır.

Şeker Hastalığı Tedavisi Riskli midir?

Tip 2 şeker hastalığı olan kişilerde, ameliyatı gerçekleştirecek olan doktorun alanında tecrübe sahibi olması gerekiyor. Her şeyden önce ameliyat kararı verilmeden önce, yeterli testlerin yapılması uygun olacaktır. Bu testlerin başlıca nedenleri, şeker hastalığının diğer organlara zarar verip vermediğini anlamak içindir. Ameliyat öncesinden başka durumlar yoksa, ameliyat bir çözüm olarak görülebilir.


Şeker Hastalığı Tedavisi Nasıl Yapılıyor?

Şeker hastalığı tedavisi Ankara, başlangıç safhası, testlerin yapılmasıdır. Testler sonucunda şeker hastalığıyla birlikte gelişme gösteren hastalıkların olup olmadığına bakılır. Varsa ne kadar ilerleme kaydettiği tespit edilir. Hekim, eğer uygun görürse, ameliyat kararı başlatılır. Yine ameliyat öncesinden alkol ve sigara gibi tüm kötü alışkanlıkların bırakılması uygun olacaktır. Çünkü bu alışkanlıklar, dokuların iyileşme hızını oldukça düşürmektedir.


Şeker hastalığı ameliyatı, tıpkı obezite giderici ameliyatlar gibi yapılır. Laparokospik yöntemle gerçekleştirilen şeker hastalığı ameliyatında, ince bağırsakların sonunda yer alan midenin çıkışına eklenmesi sonucunda gerçekleştirilir. Bu ameliyatın şeker hastalığını bitirme konusunda, yüzde 90 iele 95 oranında bir başarı oranı bulunur. Yöntemin hastalarda, hormonsal bazı değişiklikler yapması beklenir.

Şeker Hastalığı Tedavisi Fiyatları Ankara

Şeker hastalığının tedavisinde ilk olarak iyi bir cerrahtan yardım alınması gereklidir. Profesör Doktor Gökhan Yağcı, bu alanda yılların birikimiyle başarılı ameliyatlar gerçekleştiriyor. Üstelik şeker hastalığı tedavisi fiyatları Ankara‘da oldukça uygundur.